CLINICA DENTAL SABRIA

Odontopediatria.

L’odontopediatria és l’especialitat de l’odontologia que tracta la cura oral preventiva i terapèutica de nens i adolescents.

L’Odontopediatria atén i tracta les diferents malalties bucodentals des de la infància fins a finalitzar el creixement. L’odontopediatra és el professional odontològic que s’encarrega d’explorar i detectar possibles anomalies en la dentició temporal (dents de llet) i aplicar un tractament individualitzat en el cas de necessitat. Les dents de llet es van formant des de la cinquena setmana de gestació, solen aparèixer a partir el sisè mes de vida i està completament formada als dos anys i mig aproximadament.

La primera visita al dentista ha de ser abans dels 6 anys, perquè el dentista revisi el creixement del maxil·lar, la mandíbula, la correcta erupció de les dents, descartar la presència de patologies com les càries i corregir els vicis que poden afectar el correcte desenvolupament de la boca i les dents de l’infant. La finalitat de l’Odontopediatria és evitar que els nens puguin patir problemes més greus en l’edat adulta. 

És molt important tenir en compte que la salut dental comença a l’infància, per això des de petits s’han d’educar perquè adquireixin uns bons hàbits bucodentals i prevenir futurs problemes. 

Des de la Clinica Dental Sabria podem orientar-vos i fer un seguiment, també et donarem informació sobre com aconseguir que els seus fills adquireixin una salut oral apropiada, repassarem qüestions relacionades amb determinades pràctiques que poden resultar perjudicials per a un correcte desenvolupament bucodental de l’infant i resoldrem  dubtes sobre la higiene i el raspallat dental. La tècnica de raspallat requereix una certa habilitat, és per això, que recomanem una supervisió directe dels pares o tutors fins els 6 o 7 anys. Si tens dubtes sobre quina pasta de dents i la quantitat que pot utilitzar el menor, és importan que demanis consell al dentista.

Però, com a pare o tutor, com puc detectar que estic davant un problema que requereix visitar el dentista i quins són els principals tractaments que em pot recomanar el dentista quan parlem de l’odontopediatria?

Principal símptomes

de l'odontopediatria.

Principal tractaments

de l'odontopediatria.

Veure més tractaments

Cuidem la teva salut dental, posant a la teva disposició un servei integral de tractaments de qualitat.